Matos Grey Group Headquarters

São Paulo, Brazil

Project Info
Matos Grey Group Headquarters
São Paulo, Brazil
Completion Date: 2007
Square Meters: 1,800

This project proposes a unique solution to the advertising agency. With a panoramic setting marked by transparencies, the layout has no space division between departments and places around the same table. Therefore, everyone is involved in creating a campaign. The layout is based on multiple use workplaces, transparency, and spatial organization. The product starting roundtables are designed exclusively by architects and are different sizes accommodating one to five workstations. The range is reinforced by short cabinets along the perimeter of the entire floor, which conceal windows sills and frames and emphasize the horizontally. The space is made interesting by the stark contrast between finishes. Upon entry, the warm wood floor covering continues to the counter and reception desk presenting the idea of monoblock rounded corners found in the other parts of the space. Behind the counter, the glass partition exposes the professionals working at the agency.

Type